Go Back

Healthy Baked Falafel

Healthy Gluten-free Vegan Baked Falafel! The perfect quick & easy meatless dinner recipe! They're gluten-free, dairy-free, vegan & freezer-friendly! 
Prep Time10 mins
Cook Time30 mins
Total Time40 mins
Course: Main Course
Cuisine: Mediterranean
Keyword: falafel, main
Servings: 16 falafel
Calories: 38.1kcal

Equipment

  • Oven
  • Food Processor

Ingredients

  • 500 g Kikkererwten
  • 125 g Ui Fijn gesneden
  • 25 g Peterselie Vers
  • 50 g Koriander Vers
  • 0,5 tl Zeezout
  • 1/4 tl Zwarte Peper
  • 1 tl Knoflook Poeder
  • 1 tl Koriander Gemalen
  • 2 tl Komijnzaad
  • 2 tl Bakpoeder
  • 2 el Gebroken Lijnzaad
  • 1 el Olijfolie Voor het invetten van de pan

Instructions

  • Oven voor verwarmen op 200 graden.
  • Doe de kikkererwten, uien, vers peterselie en vers koriander in de keukenmachine en zet hem aan tot alles goed is gemengd maar nog steeds wat klonterig is.
  • Voeg vervolgens de zout, peper, knoflook peoder, gemalen koriander, komijnzaaad,bak poeder en gebroken lijnzaad toe en mix het met de rest. Het zal steeds dikker moeten worden.
  • Vet een bakpapier in met waat olie.
  • Rol ongeveer 2 eetlepels van de falafel mix in een bal en maak deze vervolgens plat om een disk te vormen. Plaats deze op de bak papier.
  • Bak 20 minuten in de voorverwarmde oven. Draai om en bak nog 10 - 15 minuten.
  • Haal uit de oven en serveer met tzatziki saus, in een pita broodje of in een salade!

Notes

These freeze very well! Simply reheat in the oven when ready to eat!